Schapen scheren

Schapen scheren

Met hemelvaart zin in een uitje? Wij gaan donderdag 26 en vrijdag 27 mei in kleine kring schapen scheren! Wat is deze speciale beleving? Natuurlijk het scheren van het schaap en alles wat daarbij hoort ervaren. Verder zijn er lammetjes om naar te kijken en te aaien, krijgen jullie een kop koffie/thee/limonade met wat lekkers en is er alle ruimte voor jullie vragen.

Workshop kaas maken

Workshop kaas maken

Op zaterdag 23 oktober laat de Kaasbaas op onze boerderij op de Stoutenburgerlaan 3 in Stoutenburg zien hoe van de melk van onze koeien kaas wordt gemaakt. Door het raam bij de mobiele kaasbaas kijken we wat Sylvester en Laura toch allemaal aan het doen zijn, om de kaas te maken. Via een walkie talkie kunnen we vragen stellen en zelf heb ik natuurlijk ook heel veel te vertellen en ga ik je bovendien laten zien hoe ik roomkaas maak.

Activiteiten in september en oktober

Activiteiten in september en oktober

Jaaa! Het is september, vruchtmaand. De appels beginnen af te rijpen, de eerste vallen lekker geurend van de boom. We maken jam, moes, sap en wat we maar kunnen verzinnen. Kom je mee beleven?

Oogstdag bij Groot Zandbrink

Oogstdag bij Groot Zandbrink

Twee jaar terug stonden we zo op de oogstdag in de Treek. Dit jaar mag het ook weer georganiseerd worden, en zijn wij ook weer van de partij met onze jam en chutney. Vanuit de organisatie wordt het volgende gemeld: U bent van harte welkom, de toegang is gratis. Inschrijven vooraf is niet nodig, wel moeten we ’testen voor toegang’ toepassen.

 Inkijkje op de boerderij

Inkijkje op de boerderij

Wat een enthousiast gezin hebben wij op bezoek gehad bij ons inkijkje op de boerderij. Lees hier hoe zij dit ervaren hebben: Annelieke en Gerbrand,  
Heel erg bedankt voor de ontzettend leuke en vooral ook leerzame ochtend bij jullie op de boerderij!

Verkoop jam en chutney, verse groenten

Verkoop jam en chutney, verse groenten

Zaterdag 7 augustus van 11.00 tot 16.00 uur op stoutenburgerlaan 3, Stoutenburg: Hoe proeft een wortel die net geoogst is? Wat voor bijzondere jam en chutney hebben wij gemaakt in juli? Natuurlijk is ook onze schapenwol aanwezig. En ook voor een rondleiding over ons bedrijf ben je van harte welkom.

Activiteiten in de zomervakantie

Activiteiten in de zomervakantie

19, 21, 27 en 29 juli: Een ochtend helpen op de boerderij.
Per gezin of gezelschap help je mee met de ochtendwerkzaamheden. Voor €5,00 per persoon met een minimaal bedrag van €20,00. Hierbij inbegrepen: Helpen met de kalfjes voeren, en andere werkzaamheden, wat te drinken ,een potje jam om mee naar huis te nemen.

Juli: Hooimaand

Juli: Hooimaand

Wel eens in vers hooi willen springen, rollen, rennen, spelen of wil je het voelen onder je blote voeten? Zaterdag 10 juli is je kans! Van 11.00 tot 16.00 uur Stoutenburgerlaan 3, Stoutenburg Hooi is voer, voer voor de kalfjes, schapen en koeien.

Zin in een uitje?

Zin in een uitje?

Wij gaan in kleine kring schapen scheren!* Wat is deze speciale beleving? Natuurlijk het scheren van het schaap en alles wat daarbij hoort ervaren. Verder zijn er lammetjes om naar te kijken en te aaien, krijgen jullie een kop koffie/thee/limonade met wat lekkers en is er alle ruimte voor jullie vragen.

Nieuwsbrief

Intuit Mailchimp