Activiteiten in september en oktober

Activiteiten in september en oktober

Jaaa! Het is september, vruchtmaand. De appels beginnen af te rijpen, de eerste vallen lekker geurend van de boom. We maken jam, moes, sap en wat we maar kunnen verzinnen. Kom je mee beleven?

 Zaterdag 4 september 2011 van 11 tot 4 uur verkopen we onze jam en chutney, verse eieren en onze verse groenten op ons erf. de ‘vers van de pers’-soorten zijn deze maand: Pruimenjam met kaneel, Pruimenjam met bruin bier, Pruimensaus en Pruimenchutney. Ook zijn de eerste bramen geplukt – nog wat zuur door alle regen…
Ook geven we rondleidingen van ongeveer een uur over ons bedrijf, om 11 en om 2 uur. €3,00 per persoon.

De appelbomen laten hun vruchten vallen. Steeds rijper en steeds meer geur hebben de appels. Deze appels zijn goed te gebruiken voor appelmoes of appeltaart. Op zaterdag 4 september kan je appels rapen en voor een klein bedrag mee naar huis nemen om er iets lekkers van te maken. Natuurlijk laat ik je ook sap, moes en siroop proeven. Aanmelden is fijn. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Workshop chutney maken
Zelf wel eens chutney gemaakt, maar niet tevreden met het resultaat? Op woensdag 15 september van 10.00 tot 12.30 uur geef ik een inkijkje in hoe ik mijn chutney maak. Inbegrepen is een kop koffie of thee met wat lekkers, en een eigen gemaakt potje chutney. €15,00 per persoon, er is ruimte voor 5 deelnemers. Na aanmelding ben je verzekerd van een plekje.

Workshop zuurkool maken
Zelf zuurkool maken is heel makkelijk. In deze workshop neem ik je mee in het proces. Natuurlijk neem je je eigen kool mee naar huis, waar het met een beetje inspanning na zes weken zuurkool geworden. Deze workshop vind plaats op donderdag 23 september van 10.00 tot 12.30 uur. €15,00 per persoon, er is ruimte voor 5 deelnemers. Na aanmelding ben je verzekerd van een plekje.

Zaterdag 2 oktober 2011 van 11 tot 4 uur verkopen we onze jam en chutney, verse eieren en onze verse groenten op ons erf. de ‘vers van de pers’-soorten zijn deze maand: Pruimenjam met kaneel, Pruimenjam met bruin bier, Pruimensaus en Pruimenchutney. Ook zijn de eerste bramen geplukt – nog wat zuur door alle regen…
Ook geven we rondleidingen van ongeveer een uur over ons bedrijf, om 11 en om 2 uur. €3,00 per persoon.

Vooraankondiging:
Op zaterdag 23 oktober, laatste zaterdag van de herfstvakantie, staat ons erf in het teken van kaasmaken. De kaasboer komt met haar mobiele kaasmakerij, via een raampje kan je op haar handen kijken. We geven uitleg over het proces, en we laten andere manieren van kaasmaken zien. Meer informatie volgt begin oktober.

Nieuwsbrief

Intuit Mailchimp