Vlees

Vlees

Vlees
Als boer en boerin zijn wij bijna zelfvoorzienend. Eigen melk waar we de lekkerste dingen van maken, een groenten- en fruittuin voor de nodige vitamine C. En vlees van onze eigen Belgische Blauwe vaars (rundvlees) en onze Bonte Bentheimvarkens.

Rundvee
Onze 60 melkkoeien grazen op onze huiskavel van 19 hectare (38 voetbalvelden). Huiskavel betekent dat de weilanden om onze boerderij ligt en door de koeien makkelijk te lopen is.

Onze jongvee (de kalfjes en onze pubers de pinken) graast hier heerlijk van mee.

De Belgische Blauwe vaars mag twee jaar lang met onze melkkalfjes en pinken opgroeien. Krijgt biest, melkpoeder en vervolgens heerlijk hooi en zelfgewonnen gras. Na 9 maanden lopen de pinken buiten. In de open pinkenstal kunnen ze heerlijk uit de wind en regen liggen. En buiten kunnen ze hun gras halen.

Na twee jaar brengen we onze vaars zelf naar de slager. Ja dat is even slikken. We hebben haar twee jaar lang een zo’n mooi mogelijk leven gegeven. Maar het is ook zeker genieten als we het vlees klaar maken en eten. Zo lekker!

Varkens
Onze twee biggen beginnen bij de kalfjes onder de lamp. Hier leren ze ons kennen. Na een maand mogen ze heerlijk naar buiten. Hier hebben ze een afdakje boven hun hoofd, een stuk grond waar ze mogen wroeten en water om te drinken. Natuurlijk geven we ze ook nog wat voer.

Verkoop
Ons vlees is diepgevroren en voorzien van stickers. Iedere zaterdag van 11 tot 16 uur kunt u komen kijken. Prijslijsten hangen in ons Melkhuisje.

Nieuwsbrief

Intuit Mailchimp