Melk

Melk

Aan het einde van onze oprit staat ons Melkhuisje. Hier vind je onze melktap. Daar tap je je eigen verse, rauwe melk. Dagverse, onbewerkte melk, die aan alle kwaliteitseisen voldoet. Rechtstreeks van de koe, die een groot deel van het jaar buiten loopt.

Dit melkhuisje is van 8 tot 20 uur geopend. Van half maart tot eind oktober zelfs 7 dagen per week. Hoe makkelijk is het om je eigen melk te tappen?

Rauwe melk
Als ik in mijn omgeving hoor, dan zijn we met zijn allen bewuster aan het eten. Puur en eerlijk voedsel, waar alle voedingsstoffen nog in zitten aangezien het onbewerkt is. En het liefst dicht bij jou in de buurt. Verse, rauwe melk past daarbij. Wist je dat er nog voordelen aan zijn?

1. puur en onbewerkt.
2. meer smaak.
3. goed voor je gezondheid.
4. goedkoper, dus fijn voor je portemonnee.

En een extra voordeel: Je kunt je eigen fles, jerrycan of pan vullen. Dus ook nog duurzaam!
Een fles vergeten? Dan verkopen wij glazen flessen voor € 1,50 per fles. Er staan ook plastic flessen om te gebruiken.

SMAAK
Melk uit de melktap is verser dan melk uit de winkel. En dat proef je! Veel van de aroma's in de melk zijn hittegevoelig. En gaan verloren door verhitting. Verse melk smaakt zoals melk hoort te smaken. Bak maar eens pannenkoeken met verse melk.

Hoe hou je verse melk houdbaar?
Onze melk wordt direct na het melken gekoeld tot 4 graden. Het is daarom na aankoop nog een paar dagen houdbaar, mits het gekoeld (max. 4C) wordt bewaard. Ook in de melktap, wat een soort koelkast is, is het max. 4graden.

Als je het kookt of pasteuriseert (tot 75 graden verwarmen), is het gekoeld nog langer houdbaar. De Nederlandse Voedsel en waren Autoriteit adviseert om rauwe melk voor gebruik te koken.

KAAS
We laten van onze melk RAUWMELKSE KAAS maken door de Mobiele Kaasmakerij.
Handgemaakte kaas met de romige smaak van onze rauwe melk. Iedere zaterdag kan je proeven.

Weetjes:
Je lichaam moet er misschien aan wennen, maar het verdraagt onbewerkte melk beter. Het betekent meer voedingstoffen, vitaminen, mineralen, etc.
Het enzym lactase, dat van nature in melk zit, blijft intact. Dat is belangrijk, omdat dit enzym juist bijdraagt aan de vertering van lactose (melksuiker).

Uit studies blijkt dat veel mensen met een lactose-intolerantie rauwe, onbewerkte melk beter verdragen. Rauwe melk bevat bovendien veel goede, levende bacteriën die een positief effect kunnen hebben op het immuunsysteem van de drinker. Gebruik van rauwe melk wordt ook gelinkt aan een lager risico op astma en eczeem.

Nieuwsbrief

Intuit Mailchimp